BERLIN NUN

Berlin Nun uppstod en vacker höstdag år 2009 då åtta brudar från olika orter i Finland lärde känna varandra på cafét på Pop & Jazz Konservatoriet i Helsingfors. Då föddes idén som bär Berlin Nun: ett häftigt och tight funkband som består enbart av tjejer. Under den första träffen förtärdes även berlinermunkar - och namnet på bandet var givet.

Berlin Nun grep genast tag i utmaningar. Den första bandövningen inleddes med The Jackson's Five. Programmet bestod i början av såväl funk från sextiotalet som pop- och soulhits från 2000-talet. Berlin Nun spelade cover gigs på klubbar fram till början av år 2011.

Drömmen om att göra egen musik föddes dock ganska snabbt. Trummisen Siiri åkte iväg på utbytesstudier och bandet tog sig en skapande paus. Berlin Nun fick inspiration och mod till att börja skriva sina egna låtar och den första demon spelades in på våren 2012. Nya låtar tillkom i snabb takt och den andra demon spelades in på hösten 2012. Låten "A Party Too Funky To Leave" har spelats i finsk radio.

Berlin Nuns låtar är unika, för i dem ingår funk/soul/pop-influenser och de åttas kreativitet. Bandets stadiga rytmsektion, starka sångare, tuffa blåssektion och läckra låtar erbjuder en ny och spännande syn på den finska rytmmusiken.

Berlin Nun

Bilder: Veikko Kähkönen
Hår och makeup: Annamari Elsilä och Krista Mäenpää